Kids Defense

Voor kinderen die niet zo zelfverzekerd en weerbaarder zijn of juist iets te weerbaar is Kids Defense de ideale oplossing. Deze unieke combinatie van diverse vecht- en verdedigingssporten zoals judo, jiu-jitsu, kickboksen, worstelen en karate is uitermate geschikt voor kinderen die fysiek en mentaal weerbaarder willen worden of kinderen die juist te weerbaar zijn. Ze leren oa wat zelfdiscipline en doorzettingsvermogen voor hun kan betekenen en hiervoor gebruiken we de technieken en methodes van verschillende verdedigingssporten.

Mentale weerbaarheid

Kinderen die minder zelfverzekerd en weerbaar zijn trainen we om sterker te worden in hun houding en stemgebruik. Ze leren voor zichzelf opkomen en sterker in hun schoenen te staan. Het zelfvertrouwen krijgt hierdoor een boost. Soms zijn kinderen te weerbaar en komen daardoor regelmatig in conflict met andere kinderen. Ook voor deze kinderen is kids defense een aanrader. Zij leren op een betere manier hun stem te gebruiken en een niet aanvallende doch stevige houding aan te nemen. Ook leren ze om vooral respect te hebben voor anderen. Conflictsituaties op een goede manier oplossen is onderdeel van de lessen.

Pedagogisch verantwoord

De lessen voor kinderen uit het basisonderwijs worden pedagogisch verantwoord gegeven. Elke les begint en eindigt met een speelse warming-up en cooling-down om blessures te voorkomen. De lessen zijn in groepsverband maar er wordt individueel gecoacht en er is veel aandacht voor iedereen. De lessen duren 1 uur.

Ruud en Patricia

De lessen worden verzorgd door Ruud en Patricia. Dit sympathieke stel heeft ruim 20 jaar ervaring in het geven van lessen in zelfverdediging en weerbaarheid. Ze hebben beide de zwarte band karate en Patricia is daarnaast gediplomeerd life coach en streetdefence instructrice. Met ervaring en deskundigheid hebben ze een systeem ontwikkeld voor kinderen in zelfverdediging en weerbaarheid.

Aanmelden

De eerste les is op woensdag 1 april om 18 uur en de lessen duren 1 uur. De  inschrijvingen sluiten bij 20 deelnemers.  Een abonnement kost €19,95 per maand (obv een jaarabonnement).


Wilt u uw kind kennis laten maken met Kids Defense ? Aanmelden kan via info@fitlife-heinkenszand.nl

Fitlife Heinkenszand

Noordland 2b

Heinkenszand

06 21800063