Body sculpting

Wat is Body Sculpting?

Body Sculpting is een lekkere les op muziek. Het stimuleert de hart- en bloedsomloop. De les start met een warming-up, zodat de spieren warm worden. Daarna volgt een licht cardio gedeelte met step of bosu welke op eigen niveau kan worden uitgevoerd. Aansluitend een gedeelte met spierversterkende oefeningen. Hierbij trainen we de armen, billen, benen, borst en buik.

Voor alle leeftijden

Deze groepsles richt zich op het sterker maken van deze spiergroepen door verschillende oefeningen op muziek. Sporters van elk niveau kunnen deelnemen aan deze les. Door het gebruik van verschillende hulpmiddelen zoals gewichtjes, de dynaband én je eigen lichaamsgewicht kun je de intensiteit van je workout zelf bepalen. De les wordt dynamisch gemaakt door gebruik te maken van bosu, step, een grote of kleine bal, matjes e.d. Er wordt gewerkt aan coördinatie, lenigheid, kracht en figuur corrigerende oefeningen.

Ook voor mensen met blessures

Indien je last hebt van een blessure aan bijvoorbeeld de nek, rug of benen dan kunnen de oefeningen worden aangepast. De les wordt afgesloten met buikspieroefeningen en een cooling-down. Body Sculpting is daarmee een energieke training. De lessen worden verantwoord opgebouwd waarbij er altijd rekening wordt gehouden met uw niveau en houding.

Wil jij ook eens een les volgen? Kijk bij lestijden wanneer deze les gegeven wordt.