Stop incontinentie met de Tesla Bekkenbodemstoel

Wat doet de TESLA bekkenbodemstoel?

De TESLA bekkenbodemstoel is ontwikkeld voor het behandelen van verzwakte bekkenbodemspieren en urine-incontinentie met behulp van de speciale Functional Magnetic Stimulation (FMS) -technologie. Het gepulseerde magnetische veld dat door het apparaat wordt gegenereerd, zorgt ervoor dat de spieren van de bekkenbodem samentrekken. Deze therapie is onder andere geschikt voor alle soorten urine- en ontlasting incontinentie. FMS helpt ook patiënten met seksuele disfunctie en chronische pijn in het bekkengebied en de lumbale wervelkolom. De magnetische stimulatie resulteert in meer kracht en uithoudingsvermogen van bekkengebied en bekkenbodemspieren.

Waar het voor helpt?

 • Aandrang urine-incontinentie
 • Stress-urine-incontinentie
 • Incontinentie na Prostaatverwijdering
 • Fecale incontinentie
 • Herstellen van de bevalling
 • Mildere vormen van hangende baarmoeder en blaas
 • Revalidatie na een bekkenbodemoperatie
 • Chronische prostaat ontsteking
 • Erectiestoornissen
 • Libido verhogend

Wanneer komt incontinentie voor?

 • Tijdens de zwangerschap
 • Na een bevalling, 
 • Na bepaalde operaties
 • Ouderdom
 • Zwakke prostaat
 • Na de overgang
 • Bij een verzakking.

.

TESLA bekkenbodemstoel voor incontinentie

De TESLA bekkenbodemstoel is ontwikkeld voor het behandelen van verzwakte bekkenbodemspieren en urine-incontinentie met behulp van de speciale Functional Magnetic Stimulation (FMS) -technologie. Het gepulseerde magnetische veld dat door het apparaat wordt gegenereerd, zorgt ervoor dat de spieren van de bekkenbodem samentrekken. Deze therapie is geschikt voor alle soorten urine- en ontlastingsincontinentie. FMS helpt ook patiënten met seksuele disfunctie en chronische pijn in het bekkengebied en de lumbale wervelkolom. De magnetische stimulatie resulteert in meer kracht en uithoudingsvermogen van bekkengebied en bekkenbodemspieren.

Verliest u bij inspanning wat urine, Nou dan bent u niet de enige want heel veel vrouwen en mannen hebben hier dagelijks mee te maken. Bijvoorbeeld bij bezigheden zoals hoesten, lachen en sporten. De reden daarvan is oprekking of verzwakking van uw bekkenbodemspieren. De meeste mensen schamen zich hiervoor en blijven ermee lopen. Dat is jammer, want deze klacht is meestal namelijk goed en snel te behandelen met onze tesla Bekkenbodemstoel.

Slappe Spieren na je zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zorgen hormonen er voor dat de spieren en het bindweefsel van je bekkenbodem en je vagina slapper worden. Handig voor tijdens je zwangerschap en de bevalling maar daarna onhandig omdat je dankzij deze slappere spieren makkelijk urine verliest wanneer de druk in de buik te hoog wordt. Ook de seks kan daardoor als minder fijn ervaren worden. 

Stop urineverlies met de Tesla Bekkenbodemstoel

Met de tesla bekkenbodemstoel kunt u op een simpele en zeer effectieve wijze van dit probleem worden verlost. Met 6 behandelingen van 30 minuten in 3 weken tijd en 1 halfjaarlijkse onderhoudsbehandeling zijn en blijven de meeste vrouwen van ongewenst urineverlies verlost en kunnen ze weer onbezorgd lachen, hoesten en sporten.

De bekkenbodemspieren

De bekkenbodem is kort samengevat een enorme spier die opgebouwd is uit meerdere lagen en spieronderdelen gelegen in het kleine bekken. De functie van deze spieren zijn onder andere het op z’n plaats houden van de organen gelegen in het kleine bekken en het waarborgen van onze continentie.

Wat doen je bekkenbodemspieren?

 • Ontlasting ophouden.
 • Wanneer het nodig is (op het toilet), moeten de bekkenbodemspieren kunnen ontspannen om dan juist wel te kunnen plassen of poepen.
 • Ze dragen de blaas, darmen en bij vrouwen de baarmoeder.
 • Ze spelen een rol in de bloedsomloop van de benen (zwakke bekkenbodemspieren kunnen er mede voor zorgen dat je snel koude voeten hebt).
 • Ze spelen een rol bij je seksleven, bijvoorbeeld bij het vochtig worden van de vagina, de kwaliteit van het orgasme en de erectie.

Gevolgen zwakke bekkenbodemspieren:

 • De hierboven beschreven stressincontinentie
 • Andere vormen van incontinentie
 • Verzakkingen van baarmoeder, blaas of darmen
 • Seksuele problemen.

Weer sterke bekkenbodemspieren

Er zijn meerdere manieren om de bekkenbodem weer in conditie te krijgen of te houden. Zo kun je naar een bekkenfysiotherapeut voor oefeningen of door middel van een operatie een kunststof incontinentiebandje laten plaatsen of  je laten behandelen met een fractionele laser óf je kunt plaatsnemen op een supersonische zetel zoals de Tesla stoel.

Tesla stoel: Het zusje van eBodysculpt

Hoe werkt het precies

Je neemt plaats op de stoel met je kleren aan en vanuit het zitvlak van de stoel komen er hoog frequente elektromagnetische pulsen. Deze stimulatie zorgt dat uw bekkenbodemspieren sterk en stevig worden. Tijdens deze 28 minuten durende sessie ontvangt u ruim tienduizend intense contracties. Deze hoeveelheid is nooit te bereiken met normale oefeningen.

8 behandelingen (2 a 3 keer per week) geeft voor de meeste mensen het optimale resultaat. Daarna is in de meeste gevallen 2 behandeling per 6 maanden voldoende om de bekkenbodemspieren stevig te houden. “Het resultaat is al na 1 week merkbaar en het verbetert de kwaliteit van uw leven met sprongen.”

De Tesla Stoel heeft twee verschillende standen waarvan een voor incontinentie (zowel stress als aandrangincontinentie) en de tweede specifiek voor verbetering van de intimiteitservaring. Ook een oplossing voor mannen met problemen op dat gebied, zoals impotentie of vroegtijdige ejaculatie. (hier hebben we ervaringen van klanten van maar hier zijn echter nog geen wetenschappelijke publicaties over.)

FAQ.

HOEVEEL BEHANDELING VOOR HET BESTE RESULTAAT?

Afhankelijk van de ernst van uw klachten zal er in overleg met onze gespecialiseerde consulente  een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. De beste resultaten worden doorgaans bereikt door 8 behandelingen van ongeveer 30 minuten in een periode van 3 weken.

IS HET PIJNLIJK?

Nee. Wel een aparte gewaarwording waar uw lichaam even aan moet wennen. De meesten ervaren het zachte stroomstootjes wat tintelend aanvoelt.  De Tesla stoel veroorzaakt samentrekkingen in de spieren contracties van de bekkenbodemspieren. Na de behandeling kun je gewoon weer je normale activiteiten hervatten.

HOE SNEL MERK JE RESULTAAT?

Je kunt na een enkele behandeling al een verbetering ervaren. Deze verbetering neemt gedurende enkele weken na de behandeling verder toe.

WAT KOST HET?

Het resultaat van deze behandeling is zeer effectief, en levert een aanzienlijke vermindering van ongecontroleerd urineverlies. Het tarief voor deze behandeling is vastgesteld op € 100,- voor een sessie van 30 minuten. De therapie is pijnloos en zonder bijwerkingen!

Om het probleem effectief te behandelen is het advies om 8 sessies te doen, dit zou in de meeste gevallen voldoende zijn. Dit zou neerkomen op € 800,-.
Op het moment hanteren wij een introductieprijs; 8 sessies voor de prijs van 6 sessies

In plaats van € 800,- betaalt u nu tijdelijk € 600,- in één keer.

Bel voor een afspraak of meer info met één van onze specialisten!

*De kosten worden overigens niet gedekt door de zorgverzekeraar

SNEL & COMPORTABEL

Je kunt tijdens de behandeling gewoon je kleding aanhouden. En er hoeft geen lichamelijk en inwendig onderzoek worden uitgevoerd voor de behandeling. 

Interesse in de Tesla bekkenbodemstoel behandeling? Vraag  een gratis consult aan.

Uw Bekkenbodemstoel Coaches

Miranda Hoondert
Bekkenbodemstoel Coach – Tel: 06-21800063

Bianca Walhout
Bekkenbodemstoel Coach – Tel: 06-51294644

Slim4life Heinkenszand

Wetenschappelijk Studies

Er zijn diverse wetenschappelijke studies ( klinisch) verricht naar de effectiviteit van Extracorporale magnetische innervatiebehandeling voor urine-incontinentie. (zie hieronder de resultaten van diverse (klinische) studies

 alle studies zijn te vinden op https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15812208  (engels)

Studie 1

Auteurs: Teruhiko Yokoyama 1Osamu Fujita juni Nishiguchi Kunihiro Nozaki Hiroyuki-neus Miyabi Inoue Hideo Ozawa Hiromi Kumon

Achtergrond: 

Extracorporale magnetische innervatie (ExMI) is een nieuwe technologie die wordt gebruikt voor het versterken van de bekkenspier voor de behandeling van stress-urine-incontinentie. We hebben onderzocht of deze nieuwe technologie effectief is voor patiënten met aandrangincontinentie, evenals voor patiënten met stress-urine-incontinentie.

Methoden

We bestudeerden 20 patiënten met aandrangincontinentie en 17 patiënten met stress-urine-incontinentie. Het Neocontrol-systeem (Neotonus Inc., Marietta, GA) werd gebruikt. De behandelsessies duurden 20 minuten, tweemaal per week gedurende 8 weken. Evaluaties werden uitgevoerd door blaasdagboeken, gewichtstests van één uur, kwaliteit van leven-enquêtes en urodynamisch onderzoek.

Resultaten

Van de gevallen van aandrangincontinentie waren vijf patiënten genezen (25,0%), 12 patiënten verbeterden (60,0%) en drie patiënten vertoonden geen verbetering (15,0%). Lekepisodes per dag verminderd van 5,6 keer tot 1,9 keer na 8 weken (P <0,05). Acht patiënten met aandrangincontinentie kwamen binnen 24 weken na de laatste behandeling terug (47,1%). Van de gevallen van stressincontinentie waren negen patiënten genezen (52,9%), zeven patiënten verbeterden (41,1%) en één patiënt vertoonde geen verbetering (6%). Bij een gewichtstest van één uur nam het gemiddelde gewicht van het kussen af ​​van 7,9 g tot 1,9 g na 8 weken (P <0,05). Drie patiënten keerden binnen 24 weken na de laatste behandeling terug naar de uitgangswaarden (17,6%). Geen van de patiënten heeft bijwerkingen ondervonden.

Conclusie

Hoewel de resultaten voor urge-incontinentie minder effectief waren dan voor stress-urine-incontinentie, biedt ExMI-therapie een nieuwe optie voor zowel aandrangincontinentie als stress-urine-incontinentie.

Studie 2

Langetermijneffecten van extracorporale magnetische innervaties bij de behandeling van vrouwen met urine-incontinentie: resultaten van 3 jaar follow-up

Auteurs: Melike Doğanay 1Sevtap Kilic Nafiye Yilmaz

Doel: 

Deze studie is bedoeld om de werkzaamheid op lange termijn van extracorporale magnetische innervatie (ExMI) bij de behandeling van vrouwen met urine-incontinentie te evalueren.

Methoden: Onze prospectieve studie omvatte een periode van 3 jaar tussen mei 2005 en oktober 2008. In totaal werden 137 consequente vrouwen met stress- en aandrangincontinentie geïncludeerd in de studie. Van de patiënten hadden 68 stress-incontinentie en anderen hadden aandrangincontinentie.

Resultaten: 

Alle patiënten met stress-incontinentie werden met succes opgevolgd en 32 (47%) waren 6 maanden na de ExMI-therapie volledig droog in een negatieve stresstest. In dezelfde groep vertoonden 27 (39%) een verbetering in de frequentie van dagelijkse lekkage-episodes van 3,2 keer tot 1,2 keer. In de groep met aandrangincontinentie voltooiden alle patiënten de behandeling en werden ze met succes opgevolgd. Terwijl 40 (58%) patiënten droog waren en 18 (26%) significant verbeterden, nam het gemiddelde aantal incontinentie-episodes af van 3,7 keer tot 1,7 keer per dag, bij de overige 11 (16%) patiënten faalde de behandeling na 6 maanden. Na 6 maanden was het recidiefpercentage 53%.

Conclusies: 

6 maanden na 16 ExMI-sessies was er een significante QOL, parallel aan een afname van het dagelijks gebruik van pads en lekkage-episodes. Slechts 16 sessies zijn geen effectieve definitieve therapie. De gunstige effecten zijn tijdelijk en er is een hoge recidief.

Studie 3

Voorlopige resultaten van het effect van extracorporale magnetische stimulatie op urine-incontinentie na radicale prostatectomie: een pilotstudie

AuteursTeruhiko Yokoyama 1Miyabi Inoue Osamu Fujita Kunihiro Nozaki Hiroyuki-neus Hiromi Kumon

Inleiding: 

Radicale prostatectomie is een veel voorkomende procedure voor de behandeling van klinisch gelokaliseerde prostaatkanker. Urine-incontinentie is echter een belangrijke potentiële bron van morbiditeit na een operatie. Extracorporale magnetische stimulatie (ExMS) is een nieuwe technologie die wordt gebruikt voor het versterken van de bekkenspier bij de behandeling van stress-urine-incontinentie. We onderzochten de klinische effecten van ExMS op urine-incontinentie na retropubische radicale prostatectomie.

Patiënten en methoden: 

Tien patiënten die meer dan 12 maanden na radicale prostatectomie last hadden van urine-incontinentie, namen deel aan deze studie. Het Neocontrol-systeem werd gebruikt. De behandelsessies duurden 20 minuten, tweemaal per week gedurende 2 maanden. De frequentie van het pulsveld was 10 Hz gedurende 10 minuten, gevolgd door een tweede behandeling gedurende 10 minuten bij 50 Hz. Objectieve en subjectieve metingen waren onder meer plasdagboeken, gewichtstests van 1 uur en een onderzoek naar de kwaliteit van leven 1, 2, 3 en 6 maanden na het starten van de behandeling. Voor en na de behandeling werden urodynamisch onderzoek uitgevoerd.

Resultaten

Drie patiënten werden droog (30%), 3 patiënten verbeterden (30%) en 4 patiënten vertoonden stationaire symptomen (40%). In de 1 uur durende gewichtstest voor het kussen nam het gemiddelde gewicht van het kussen af ​​van 25 tot 10,3 g, en de scores voor kwaliteit van leven waren 2 maanden na de behandeling verbeterd van 70,5 tot 84,9. De frequentie van lekkage-episodes per dag werd verlaagd van 5,0 keer vóór tot 1,9 keer na de behandeling. In het urodynamisch onderzoek namen de gemiddelde maximale cystometrische capaciteit en de Valsalva-lekpuntdruk toe van respectievelijk 197 +/- 53,2 tot 309 +/- 85,3 ml en van 67,3 +/- 22,6 tot 97,1 +/- 22,7 cm H2O na behandeling (p < 0,05). 3 van de 6 patiënten die verbetering vertoonden, keerden binnen 12 maanden na de behandeling terug naar de uitgangswaarden en verzochten om onderhoudsbehandeling met ExMS. Er werden geen bijwerkingen waargenomen.

Conclusies: 

ExMS-therapie bood een nieuwe optie voor de behandeling van urine-incontinentie na radicale prostatectomie. Verdere studies zijn nodig om te bepalen hoe lang de voordelen van de behandeling aanhouden en of onderhoudstherapie noodzakelijk is.

Copyright 2005 S. Karger AG, Bazel.

Studie 4

Beoordeling van de effectiviteit van bekkenbodemspiertraining (PFMT) en extracorporale magnetische innervatie (ExMI) bij de behandeling van stress-urine-incontinentie bij vrouwen: een gerandomiseerde gecontroleerde studie

Auteurs: Magdalena Weber-Rajek 1Agnieszka Strączyńska 1Katarzyna Strojek 1Zuzanna Piekorz 1Beata Pilarska 2Marta Podhorecka 3Kinga Sobieralska-Michalak 4Aleksander Goch 1Agnieszka Radzimińska 1

Doel: 

Het doel van deze studie is om de effectiviteit te beoordelen van bekkenbodemspiertraining en extracorporale magnetische innervatie bij de behandeling van urine-incontinentie bij vrouwen met stress-urine-incontinentie.

Methoden: 

De gerandomiseerde gecontroleerde studie nam 128 vrouwen op met stress-urine-incontinentie die willekeurig werden toegewezen aan een van de twee experimentele groepen (EG1 of EG2) of de controlegroep (CG). Proefpersonen in de experimentele groep 1 (EG1) kregen 12 sessies bekkenbodemspiertraining, terwijl proefpersonen in de experimentele groep 2 (EG2) 12 sessies extracorporale magnetische innervatie kregen. Onderwerpen in de controlegroep (CG) kregen geen therapeutische interventie. De volgende instrumenten werden gebruikt om de resultaten in alle onderzoeksgroepen te meten bij de initiële en eindbeoordeling: Revised Urinary Incontinence Scale (RUIS), Beck Depression Inventory (BDI-II), General Self-Efficacy Scale (GSES) en King’s Health Questionnaire ( KHQ).

Resultaten: 

In beide experimentele groepen werd een statistisch significante afname van depressieve symptomen (BDI-II) en een verbetering van de ernst van urine-incontinentie (RUIS) en kwaliteit van leven (KHQ) gevonden in de volgende domeinen: “sociale beperkingen”, “emoties ‘, ‘ernstmaten’ en ‘ernstschaal van symptomen’. Bovendien verbeterden de zelfeffectiviteitsovertuigingen (GSES) in de experimentele groep die ExMI (EG2) ontving. Er werden geen statistisch significante verschillen gevonden tussen alle gemeten variabelen in de controlegroep. Vergelijkende analyse van de drie onderzoeksgroepen toonde bij de eindbeoordeling statistisch significante verschillen in de kwaliteit van leven op de volgende domeinen: “fysieke beperkingen”, “sociale beperkingen”, “. Bekkenbodemspiertraining en extracorporele magnetische innervatie bleken effectieve behandelmethoden te zijn voor stress-urine-incontinentie bij vrouwen. De auteurs constateerden een verbetering in zowel de fysieke als de psychosociale aspecten.

Copyright © 2020 Magdalena Weber-Rajek et al.

Belangenconflict verklaring: De auteurs verklaren geen belangen